Jump to content

Kapsolla

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Gjendeni tek artikulli Kapsolla. Për shprehjet e ngjashme në shkrim, kuptim apo tingëllim, shikoni këtu.

Kapsolla është kësulës e metaltë, e mbushur me një lëndë shpërthyese shumë të ndjeshme nga goditjet, që vihet në fund të fishekut të predhës etj. dhe shërben për të ndezur barutin e gëzhojës, dinamitit etj.[1].

Kapsula e raketave te dërguara ne gjithësi nga Ruset.

Përderisa vendet anëtare te Natos për transportim ne gjithësi zakonisht përdorin aeroplanë te posaçëm, vendet e paktit te Varshaves gjegjësisht sot Federata Ruse transportimin e bëjnë me Kapsula te cilat katapultohen ne gjithësi dhe këto kapsula bien ne toke simbase ligjeve fizike. Ne to zakonisht kthehen austronautet.

Burim i të dhënave

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]
  1. ^ Fjalor i Gjuhës së Sotme Shqipe - Tiranë, 1980