Karl Lagerfeld

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Karl Otto Lagerfeld (10 shtator 1933 - 19 shkurt 2019) ishte një drejtor artistik, krijues mode me origjinë gjermane, stilist, artist, fotograf dhe karikaturist që jetonte në Paris. Ai njihej si drejtor artistik, krijues i shtëpisë së modës franceze Chanel, një pozitë që ai e mbante që nga viti 1983 deri në vdekjen e tij, dhe ishte gjithashtu drejtor krijues i modës italiane Fendi. Ai bashkëpunoi në një shumëllojshmëri të projekteve të modës dhe të artit. Ai ishte i njohur për flokët e tij të bardhë, syze dielli të zi, doreza pa gishta, dhe jakë të lartë.