Karta e Parisit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Karta e Parisit quhet një dokument i nënshkruar në Paris më 21 nëntor 1990. Ky dokument thekson se respektimi i plotë i të drejtave të njeriut përbën themelimin mbi të cilin mbështetet ndërtimi i Evropes së Re.

Në Republiken e Shqipërisë ligji për liritë dhe të drejtat themelore të njeriut u miratua në daten 31 mars 1993, kurse në Republikën e Kosovës poashtu pas shpalljes së pavarësisë më 17 shkurt 2008 të drejtat e njeriut mbrohen me kushtetutë.