Kartonazha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kartonazha është emër i përbashkët i mjeteve për paketim të cilat janë të punuara nga kartuçi dhe lepenka e plotë. Prodhimet më të rëndësishme nga përpunimet e kartonazhës janë kutit. Ato mund të jenë kutia të forta jopaluese dhe paluese. Dhe përveç kësaj dallohet edhe kartonazha luksoze.

Kartonazha e pastër karakterizohet me kutit në të cilat kualiteti në pamje është i përmirësuar me veshje, me shtyp kualitativ apo edhe shtyp me foli, kurse kartonazha luksoze për kutia me forma speciale me veshje shumë kualitative të punuara me teknika dekorative.