Katërmbëdhjetë vjeç dhëndërr - Pas vdekjesë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Katërmbëdhjetë vjeç dhëndërr - Pas vdekjesë Autori: Andon Z. Çajupi. Botuesi: Toena. Faqet e librit 108.

Është komedia e parë e shkruar nga Çajupi. Ajo u botua në përmbledhjen “Baba Tomorri”, së bashku me poemën me të njëjtin titull dhe një sërë vjershash me karakter atdhetar dhe shoqëror. Komedia “14 vjeç dhëndër” u cilësua nga kritika e viteve ’30 si një “farsë moliereske” e arrirë, që zë vendin e parë në gjininë e vet, duke qenë se letërsia jonë në atë kohë nuk e njihte ende këtë lloj të gjinisë dramatike.