Kategoria:Gladiatorë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Një gladiator (Latinisht: gladiator, "njeri i shpatës", nga gladius, "shpatë") ishte një luftëtarë i armatatosur që argëtonte audiencën në Republikën Romake dhe Perandorinë Romake, në ndeshje të dhundhme me gladiatorë të tjerë, me kafshë të egra dhe kriminelët e dënuar.

Faqet në kategorinë "Gladiatorë"

Kjo kategori ka 2 faqe nga 2 gjithësej.