Kategoria:Qytetërime

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Babilonia ishte një shtet që shtrihej në Mesopotaminë e jugut, pranë brigjeve të lumenjve Eufrat dhe Tiger,qe sot quhet Irak.Babilonia emrin e mori nga kryeqyteti i saj Babiloni,i cili ishte edhe kryeqendra kulturore e saj.Babiloni gjatë historisë së tij u pushtua dhe u me pas u udheheq nga fise popujsh të ndryshëm. Përshkrimet më të hershme të Babilonisë gjenden në një pllakë guri qe i përket periudhes se mbretërimit te mbretit Sargon te Arkadise,dhe daton në njeqindvjeçarin e 23 p.e.r. Babilonia ka patur një rëndësi të madhe në historinë e njerëzimit, pasi ishte vendi i parë ku njerëzit jetonin së bashku në një qytetërim. Babilonasit kishin gjuhën e tyre te shkruar,me anë të së cilës ata mësonin dhe studionin botën dhe dukuritë që i rrethonin.

Faqet në kategorinë "Qytetërime"

Kjo kategori ka 8 faqe nga 8 gjithësej.