Kategoria e lehtë (sport)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kategoria e lehtë është klasë e peshës në disa disiplina sportive si boks, karate etj.

Në disiplinën e boksit amator dhe profesionist klasa e peshës deri 60-61,235 kilogram, tek disiplina e peshëngritjes deri 67,5 kg, në xhudo deri 71 kg, në karate deri 65 kg, në mundje 68 kg dhe në tekuo-do deri 68 kg.