Kiathos

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shembull i një kiathos

Kiathos është emri i vendosur në terminologjinë moderne për një lloji vazoje të pikturuar në greqinë e lashtë, e cila është e gjatë, e rrumbullakët, paksa në trajtë tasi konikë dhe me një vegje të vetme, të gjatë, e në trajtë laku. Paralelet e saj më të afërta me kohët moderne mund t'i gjejmë te garuzhdia.