Kitab er-Raud el-Mitar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kitab el-Raud el-Mitar, (Libri i kopshtit aromatik), është një libër gjeografik arab i shekull të pesëmbëdhjetë nga Muhamed bin Abd el-Munim el-Himjari që është një burim kryesor për historinë e myslimanëve të Spanjës në Mesjetë, megjithëse bazohet pjesërisht në llogarinë e mëparshme të Muhammed el-Idrisit . Ai është redaktuar dhe përkthyer në frëngjisht nga E. Levi-Provençal në vitin 1938 [1] dhe në spanjisht nga Maria Pilar Maestro González në vitin 1963. [2]

Shënime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Levi Provençal and al-Munim al-Himyari, La Peninsule iberique au Moyen age d'après le Kitab al-Rawd al-mitar d'Ibn Abd al-Mun'im al-Himayari (Leiden, E. J. Brill) 1938
  2. ^ Maestro González, Kitab ar-Rawd al-Mitar (Valencia) 1963.