Klan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Klan (nga gelishtja Clann) është përdorur në Skoci, Britani të Madhe. Ndërkohë përdoret gati në të gjithë botën.

Klan quhet një familje/grup njerëzish me origjinë apo preardhje të njëjtë që kanë formuar një shoqëri bashkëjetuese. Zakonisht ata kanë pronë në vende jo largë njëra tjetrës dhe kryejnë veprimtarinë e tyre dhe rituale apo festa të ndryshme, në formë të bashkuar.

Mirëpo Klani nuk duhet të ngatërrohet me fjalën shqipe Fis, sepse klani është vetëm një "nënkategori" e një fisi.

Society.svg Ky artikull në lidhje me Politika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.