Klasicizmi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Në vitet tridhjetë të shekullit të 18 kanë filluar të shfaqen elemente të një stili të ri në muzikë. Gjatë këtij procesi ka filluar të zhvillohet në muzikë epoka e re - klasika muzikore,e cila përmbledh gjysmën e dytë dhe fillimin e shekullit 19 (deri 1920).Stili i ri muzikor ose klasika është karakterizuar nga tejdukshmëria dhe simetria. Polifonia është zëvendësuar me homofoninë. Mjeti kryesor ka qenë melodi, roli i së cilës në veprën letrare i është përgjigjur figurës njerëzore ne portretin figurativ.