Kodi Lieber

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi Lieber i 24 prillit 1863, i lëshuar si Urdhrat e Përgjithshëm Nr. 100, Zyra e Gjeneralit Adjutant, 1863, ishte një udhëzim i nënshkruar nga Presidenti i SHBA Abraham Lincoln për forcat e Bashkimit të Shteteve të Bashkuara gjatë Luftës Civile Amerikane që diktonte se si ushtarët duhet të sillen në kohë lufte. Emri i tij pasqyron autorin e tij, studiuesin juridik gjermano-amerikan dhe filozofin politik Franz Lieber.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]