Kodi telefonik

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kodi telefonik paraqet një numër të caktuar i cili identifikon një grupë të caktuar të numrave telefonik. Kodi telefonik sa i përket përfshirshmërisë mund të jetë lokal, kombëtarë dhe ndërkombëtarë. Sa i përket llojit të tijë mund të jet kod i telefonis fikse ose celulare.