Koha vase

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
(Përcjellë nga Koha e Vasës)
Jump to navigation Jump to search
Qsicon inArbeit.svg Ky artikull apo seksion është jo i plotë ose me cilësi të dobët. Mund të ndihmoni Wikipedian duke e përmirësuar!
Ky artikull duhet të përmirësuar në:  Artikulli ka nevojë për përmirësim gjuhësore. --Adventus 13 gusht 2010 09:28 (CEST)

Koha vase, përiudhë në historinë e Suedisë që hap me marrjen e pushtetit nga Gustav Vasa në vitin 1521 dhe përfundoi me abdikimin e Kristinës 1654. Këtë term ndahet në dy pjesë, në një kohë më i vjetër dhe një më i ri, ku hyrja në fron e Gustav II Adolf në vitin 1611 ka përcaktoi një fund dhe njëkohësisht ka shënua fillimin e kohës e superfuqive suedeze.