Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar.jpg

Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar (KOKSH) është krijuar në vitin 1958 dhe është njohur nga Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) në vitin 1959. Inicialet e tij shkurt janë K.O.K.SH. Komiteti Olimpik Kombëtar Shqiptar gjatë viteve 1958 - 1989 ka funksionuar nën emrin Komiteti i Keshillit të Përgjithshëm të BFSSH ( Bashkimi i Fiskulturistëve dhe Sportistëve të Shqipërisë), i cili përmblidhte në vetevete të gjitha Federatat Kombëtare Sportive.Vetëm në arenën ndërkombëtare ai vepronte si Komitet Olimpik Shqiptar. Me ndryshimet e thella politike dhe ndërrimin e sistemit politik në Shqipëri, pas vitit 1989, u krijuan dy struktura sportive : Ministria e Kulturës, Rinise e Sporteve dhe Komiteti Olimpik Konbëtar Shqiptar. Ky ndryshim u sanksionua me vendim të Qeverisë Shqiptare në vitin 1992. Tashmë e tërë Lëvizja Olimpike në Shqipëri drejtohet dhe menaxhohet nga KOKSH.


Lidhje të jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]