Kompjuteri analog

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kompjuterët analog janë një formë e kompjuterëve që përdorin në mënyrë fenomenet fizike siç janë: elektriciteti, mekanika, apo sistemet hidraulike për modelin i cili duhet të zgjidhet. Në këto kompjutera llogaritjet kryhen me anë të një simulimi të sistemit me anë të kompenenteve analogë. Si shembull merren kompjuterat e parë ku integralet dhe diferencialet llogariteshin duke përdorur qarqe analogë.


Vista-system.png Ky artikull në lidhje me Informatika është i cunguar. Mund të ndihmoni Wikipedinë duke e përmirësuar.