Komunikacioni ajror

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Komunikacioni ajror.- Qysh në kohën antike janë bërë tentime të (Gentian.Arifi ndryshme të njerzëve për të fluturuar mbi tokë, spse fluturimet kanë qenë një proukopim i njeriut, të cilat kan ngacmuar imagjinatën e tij. Shumë tentime kan mbaruar tragjikisht, por Rozhe Bekoni ( Roger Becon), me 1250, ka filluar që këtë problem të trajtojë në mënyrë shkencore, kurse 200 vjet më vonë dhe Leonardo da Vinçi ka konstruktuar fluturakë të ndrushëm me krahë. Më 1783, për herë të parë, është fluturuar me balon në Francë, i cili ka qenë i mbushur me ajër të nxehtë, kurse më vonë, balonat janë mbushur me hidrogjen dhe helium. Pasi që balonat ishin si mjete të sigurta për fluturime në ajër (shpesh janë djegur nëajër dhe erërat u kanë ndryshuar drejtimin e flutuakee), në fund të shekullit XIX janë bërë konstruktimet e fluturakeve me krahë dhe me motor, nga Ander ( 1897), Langlet (1903), më vonë Blerio1909, i cili ka fluturuar mbi Kanalin Lamansh. Në vitin 1911 fillon periudha e bartjessë postës me anë të aeroplanit, kurse më 1914 bartja e parë e udhëtarëve prej Sent Petersburgut deri në TampaFloridës.Numri i udhetimeve me aeroplane u shtua shpejt. Prej vitit 1946 kur udhetuan 18 milione pasagjerë,në vitin 1996 numri i udhëtarëve arriti ne 230 milionë pasagjerë. Pjesa më e madhe e udhëtimeve realizohet ne Amerikën Veriore (48%) dhe në Evropë (mbi 28%).Në këto dy kontinente realizohen mbi 3\4 e udhëtimeve me aeroplanë.