Komunikimet ushtarake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Operatorët e centralit të korpusit të sinjaleve të ushtrisë së Shteteve të Bashkuara në vitet 1940.

Komunikimet ushtarake ose sinjalet ushtarake përfshijnë të gjitha aspektet e komunikimit, ose përcjelljen e informacionit, nga forcat e armatosura. Shembuj nga Komunikimet Ushtarake të Jane përfshijnë tekstin, audion, faksimin, komunikimet taktike në tokë, sinjalizimin detar, mikrovalën tokësore, shpërndarjen troposferike, sistemet dhe pajisjet e komunikimit satelitor, vëzhgimin dhe analizën e sinjalit, sigurinë, gjetjen e drejtimit dhe bllokimin.[1] Qëllimet më urgjente janë komunikimi i informacionit komandantëve dhe urdhrave prej tyre.

Komunikimet ushtarake shtrihen nga parahistoria e deri më sot. Komunikimet më të hershme ushtarake u dërguan nga vrapues. Më vonë, komunikimet përparuan në sinjale vizuale dhe zanore, dhe më pas përparuan në epokën elektronike. Sot, ka shumë perspektiva të përdorura për të shqyrtuar se si trupat në mbarë botën komunikojnë. The Word of Command: Communication and Cohesion in the Military nga Anthony King thotë se si sociologët ushtarakë janë përpjekur të shpjegojnë se si institucionet ushtarake zhvillojnë dhe mbajnë nivele të larta të kohezionit social. Komunikimi luan një rol vendimtar në nxitjen e kohezionit social në ushtri, pasi i lejon ushtarët të ndërtojnë marrëdhënie, të krijojnë besim dhe të punojnë së bashku drejt objektivave të përbashkëta.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ IHS Jane's Military Communications. Retrieved 2012-01-23.