Konjuksioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Nëse p e q janë gjykime, gjykimi i përbërë i fituar me lidhjen e gjykimeve p e q me lidhësen dhe (ʌ), quhet konjuksion.

Tek konjuksioni mjafton që vetëm njëra nga p,q të jetë e pasaktë, që konjuksioni pʌq të jetë i pasaktë.

ʌ - Dhe

T - E saktë

- E pasaktë

p q pʌq
T T T
T
T