Jump to content

Konventa

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Konventa ka kuptimin e një takimi, tubimi të individëve në një vend dhe kohë të caktuar për të diskutuar ose për t'u angazhuar në ndonjë fushë të interesit të përbashkët. Konventat më të zakonshme janë ato të me karakter industrial dhe profesional. Konventat e tregtisë zakonisht përqendrohen në një industri të caktuar ose në segmentin e industrisë e ku paraqiten folës kryesorë, prezantues të shitësve dhe informacione dhe aktivitete të tjera me interes për organizatorët dhe pjesëmarrësit e ngjarjeve. Konventat profesionale përqendrohen në çështjet dhe problemet themelore të lidhura me profesionin. Konventat e tilla në përgjithësi organizohen nga shoqëri apo komunitete të dedikuara për promovimin e temës së interesit. Konventat e shkencës së fiksionit tradicionalisht marrin pjesë në kuadër të konventave profesionale dhe tifozëve, me bilancin që varion nga njëri në tjetrin. Konventa ekzistojnë gjithshtu edhe për hobi të ndryshme, të tilla si lojëra të ndryshme ose hekurudhat model.