Jump to content

Kopshti botanik i Mizurit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kopshti botanik i Mizurit është themeluar në vitin 1859, ky monument historik kombëtar, një oaz mbi 30 hektarësh në qytetin St. Luis, ka një prej koleksioneve më të mëdha në botë të orkideve të ralla. Kopshti është edhe qendër e kërkimeve botanike dhe e edukimit shkencor. Ai njihet gjithashtu për praktikat e tij të gjelbra dhe programet e organizatave kombëtare dhe ndërkombëtare.