Kostandin Nishku

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kostandin Nishku ka qenë arsimtar dhe ndër intelektualët e parë i Bashkësisë Ortodokse të Tiranës ose Vllehët. Nga viti 1900 ishte drejtor i shkollës 7 vjeçare të kësaj Bashkësie. Ishte njeri me botkuptim të gjerë. Kur pothuajse u hap nga Filip Ashiku shkolla shqipe në Tiranë, Kostandin Nishku jo vetëm nuk i pengoi nxënësit e shkollave të Bashkësisë, por përkundrazi i nxiste të shkonin edhe në atë shkollë për të mësuar gjuhën e folur dhe shkrimin shqip.

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Përmendet ne veprat studimore:

  1. Kodiku i kishës së Shën Prokopit të Tiranës : 1818-1922,Dhimitër Beduli, Tiranë :Botues; Kisha Orthodokse Autoqefale e Shqipërisë,viti 1997.