Jump to content

Kronologjia e jetës së profetit Muhamed

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
  • 545 - Lindja e Abdullait, babai i Muhammedit a.s
  • 570 - Lindja e Muhammedit.
  • 576 - Nena e Muhamedit Emine ndërron jetë në vendin e quajtur Ebve në rrure në mes Medinës dhe Mekës.
  • 576 - Muhammedi kalon në kujdesjen e gjyshit të vet Abdullmutalibit.
  • 578 - Gjyshi Abdulmutalibi ndërron jetë. Muhammedi kalon nën kujdesjen e axhës Ebu Talibit.
  • 579 - Muhamedi ishte 25 vjeçar kur kthehet nga Siria, ku ishte si udhëheqës i karvanit tregtar. Martohet me Hadixhën.
  • 609 - Me moshën 40 vjeçare në shpellën Hira Muhamedit i shfaqet engjëlli Xhibril dhe i thotë disa ajete nga fillimi sures "Alak". Në këtë moment fillon shpallja e Kur'anit famëlartë.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]