Kryqëzimi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kryqëzimi ishte mënyrë dënimi me vdekje në kohët e lashta. Personi gozhdohej në kryq dhe për disa orë vdiste.

Jezusi ishte personi që ishte dënuar nga perandoria romake me kryqëzim.