Kukri

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kukri

Kukri ose Khukri (Nepalisht: खुकुरी khukuri) është një thikë, me origjinë nga nënkontinenti Indian dhe ka një lakim të veçantë në teh. Përdoret si mjet dhe si armë në nënkontinentin Indian. Tradicionalisht, ishte, dhe në shumë raste akoma, është thika themelore e shërbimeve Gurkha. Është një armë karakteristike e ushtrisë Nepalese, Royal Gurkha Riflesushtrisë britanike, Assam Rifles, Regjimenti Assam, Garhwal Rifles, regjimentet GorkhaUshtrisë Indiane dhe të gjithë regjimenteve Gurkha në të gjithë botën, aq shumë ashtu që disa anglishtfolës i referohen armës si "teh Gurkha" ose "thikë Gurkha".