Jump to content

Kupa Davis

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kupa Davis (Davis Cup) është ngjarja kryesore ndërkombëtare në tenis për meshkuj. Ajo drejtohet nga Federata Ndërkombëtare e Tenisit (ITF) dhe kontestohet çdo vit në mes të ekipeve nga vendet konkurrente në një format të eliminuar. Ajo është përshkruar nga organizatorët si "Kupa Botërore e Tenisit", dhe fituesit janë referuar si ekipi i Kampionatit Botëror. Konkursi filloi në 1900 si një sfidë midis Britanisë së Madhe dhe Shteteve të Bashkuara.