Kuptimi themelor

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to searchKuptimi themelor - Me këtë term nënkuptojmë mendimin, gjegjësisht pjesën kryesore dhe themelore për ndonjë dukuri ose shkence. Kuptimi themelor paraqet pjesën kyç për një send për te cilën flitet ne gjithë meridianët e botes.

Për çdo shkence ose dukuri ka një kuptim themelor, i cili është baza për atë shkence dhe mendimi me i qarte dhe me i përshtatshëm për atë dukuri për te cilën behet fjale. Kuptimi themelor përben opinionin me te suksesshëm dhe pjesën me te thjeshte e njëkohësisht me te komplikuar për një dukuri.

Nëse flitet për një dukuri duhet patjetër te tregojmë pjesën përbërëse, i cili është edhe kuptimi themelor për atë dukuri, si p.sh për informatikën kuptimi themelor është "PËRPUNIMI AUTOMATIK I TE DHËNAVE".