Kur lindi Partia

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Kur lindi Partia.jpg

Kur lindi Partia libër me kujtime shkruar nga Enver Hoxha botuar në vitin 1981. Libri i parë né serinë e kujtimeve të shokut Enver Hoxha për periudhën e Luftës Antifashiste Nacionalçlirimtare. Materialet e këtij libri, të shkruara gjatë viteve 1975-1976, u kushtohen luftës dhe përpjekjeve të komunistëve shqiptarë për krijimin e Partisë Komuniste tè Shqipërisë, kurorëzimit të këtyre përpjekjeve më 8 nëntor 1941 dhe ngjarjeve kryesore të jetës dhe tè veprimtarisë sé Partisë Komuniste të Shqipërisë gjatë viteve të Luftës Nacionalçlirimtare.