Kur u hodhën themelet e Shqipërisë së re

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kur u hodhën themelet e Shqipërisë së re libër me kujtime dhe shënime historike shkruar nga Enver Hoxha botuar në vitin 1984. Botohet me restin e 40-vjetorit të çlirimit të Atdheut dhe të fitores së revolucionit popullor.

Përmbajtja

I.

Fronti Nacionalçlirimtar - front lufte e bashkimi

1. Themelet e bashkimit

2. Patriotë dhe pseudopatriotë

3. Drejt Konferencës së Pezës

4. 16 shtator 1942

II.

Nga Peza në Labinot (shtator 1942 - shtator 1943)

1. Në ballë të luftës

2. Balli i tradhtarëve

3. Një mbledhje historike (Labinot 4-10 korrik 1943)

4. Një grackë dhe një tradhti e rrezikshme

III.

Këshillat nacionalçlirimtarë - pushteti i vetëm në Shqipëri

1. Moment vendimtar drejt marrjes së pushtetit

(Konferenca e Labinotit 4-9 shtator 1943)

2. Përballë provës së madhe

IV.

Themelet e shtetit

1. Në prag të ngjarjeve historike

2. Kongresi historik i Përmetit

3. Drejt fitores përfundimtare

V.

Vullneti i popullit: Shqipëria - Republikë Popullore!

1. Pushteti popullor në veprim

2. Shpallja e Republikës Popullore

3. Kështjellë e pamposhtur