Kushtetuta Romake

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kushtetuta romake ishte nje teresi parimesh dhe rregullash te ndjekura ne Romen e lashte. Kjo kushtetute nuk ishte as formale dhe as zyrtare, nuk ishte e shkruar dhe ndryshonte shpesh. Shume ligje te kushtetutave moderne e kane origjinen nga ide te marra nga kushtetuta romake. Nder to permendim zgjedhjet e rregullta, limitet e mandateve, ndarjen e pushteteve etj.