Jump to content

LAV 6

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
LAV-25 në Festën Kombëtare të Fitores.

LAV 6, ndonjëherë i shkruar si LAV 6.0 ose LAV VI, është gjenerata e katërt e LAV dhe bazohet në LAV III. Automjetet e para u dorëzuan në vitin 2013 dhe pas testimit hynë në shërbim në 2016. Ushtria Kanadeze planifikon të zëvendësojë të gjithë flotën e saj LAV të varianteve të ndryshme LAV II dhe LAV III me LAV 6. Automjeti është duke u blerë në dy variante kryesore: një automjet luftarak i pajisur me topin 25mm që shihet në LAV II dhe LAV III, dhe një variant mbështetës i emërtuar Automjeti Mbështetës Luftarak i Blinduar (ACSV).

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referenca[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]