Leishmania

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Leishmania është një parazit i gjinisë së tripanozomave, që shkakton sëmundjen e leishamiazës. Përhapet përmes mushkonjave të vogla të quajtura flebotoma. Strehuesit e tyre parësorë janë vertebratet. Zakonisht paraziti infekton qëntë, brejtësit dhe njerëzit.

Haset edhe në Shqipëri në të dy format e saj, atë të lëkurës dhe atë të organeve të brendëshme.