Leonid Grigorieviç Abramov

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Leonid Grigorieviç Abramov , ambasador i Federatës RuseTiranë i lindur në vitin 1954. Arsimi - i lartë, në vitin 1977 mbaroi Universitetin Shtetëror të Moskës M.V.Lomonosov. Zotëron gjuhën angleze dhe çeke. Punon në punën diplomatike që nga viti 1986. Ka punuar në ambasada në: Republikën e Çekoslovakisë (1986-1992), Republikën Federative të Çekisë dhe të Slovakisë (1992-1993). Në vite 1998-1999 anëtari i Misionit të vëzhguesve diplomatik të Rusisë në Kosovo (RFJ), Drejtuesi i degës humanitare të qendrës rajonale të OSBE-së në Kosovë. Në vitin 2000 këshilltari politik të MPJ të Rusisë pranë kontingjentit ushtarak rus në Kosovë. Në vite 2001 – 2004 minister-këshilltar i Ambasadës Ruse në Qipro. Në 2004 – 2008 përfaqësuesi i posaçëm të Ministrit të punëve të jashtme të Federatës Ruse për zgjidhjen e qështjes së Qiprosë. Nga 2008 – zëvendësdrejtori i Departamentit të Katërt të MPJ të Rusisë. Ka rangun të të Dërguarit të Jashtëzakonshëm dhe Fuqiplotë, klasa 2. I martuar, ka një djalë dhe dy vajza.

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Referime[redakto | përpunoni burim]

Web faqja e ambasadës Ruse në Tiranë