Leopardi (armatim)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Disambig.svg Ky artikull merret me Leopardin si makinë luftarake, për kuptimet të kësaj fjale shiko këtu

Tanksi luftarak Leopard është një lloj tanksi i konstruktuar për herë të parë pas vitit 1963 dhe që prodhohet në Gjermani e që është bërë pjesë e arsenalit ushtarak të një pjesë të shteteve anëtare të NATO-s.

Që nga konstruktimi i arë deri më tani, janë prodhuar disa variante të llojit të parë. Deri më 1977 dalloheshin variantet nga A1 deri në A4, ndërsa pas vitit 1979 ka fillar prodhimi serik i varianteve (L2) që dallohen me shkronjën L.