Leptidea sinapis

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë


Familja Pieridae

Përshkrimi: Flatrat e përparme të bardha, në majë me njollë të zezë rrumbullake të madhe (mashkulli) ose të vogël (femra), nganjëherë njolla edhe mungon; flatrat e pasme të bardha, ana e poshtme e tyre me figurë gri të çelët.

Përmasat:Hapësira e flatrave 33-42 mm.

Habitati:Në mjedise barishtore dhe lulëzim.


  • Mbreteria: Animalia
  • Tipi: Arthropoda
  • Klasa: Insecta
  • Rendi: Lepidoptera
  • Familja: Pieridae
  • Lloji: Leptidea
  • Specia: Leptidea sinapis
  • Zbuluesi: Linnaeus, 1758