Leskova, Sanxhak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Leskova është fshat në komunën e Tutinit, në Sanxhak. Sipas regjistrimit të vitit 2002. ka pasur 335 banorë(sipas regjistrimit të vitit 1991. ka pasur 392 banorë).

Në fshatin Leskovë jetojnë 201 banorë të rritur, dhe mosha mesatare është 28.2 vjet (28.5 për meshkujt dhe 27.9 për femra).Fshati ka 65 familje, dhe numri mesatar i personave për familje ishte 5.15.

Ky fshat është i banuar shumtën boshnjak (sipas regjistrimit të vitit 2002). Vlenë të theksohet sesipas regjistrimit të vitit1953 në kët vendabanim 44 banorë kanë qenë të përkatësisë shqiptare.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://pod2.stat.gov.rs/ObjavljenePublikacije/G1953/pdf/G19534001.pdf