Libri i kaltër

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Libri i kaltër quhej një përmbledhje e Doktrinës së Shenjët Serbe, botuar në Beograd pas ndryshimeve në kushtetuten federative të Jugosllavisë.

Libri i kaltër, ishte i pregatitur nga Akademia e Shkencave dhe Arteve të Serbisë ndërsa për qytetarët, libri filloj të jetë i lirë që nga viti 1977. Me këtë libër doktrina argumentonte shkatërrimin e gjithë të drejtave që Kosova dhe kosovarët shqiptarë kishin fituar nga Kushtetua e tre viteve më parë.[1]

Burimi i të dhënave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:AmCHXL5Hq4oJ:www.tribuna-news.com/mat.php?idm%3D1905+Rrahman+Morina&cd=22&hl=sq&ct=clnk&client=firefox-a