Limfociti-T

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Limfociti-T ose dhe shkurt qelizat-T janë një prej grupeve më të rëndësishme të gjakut. Bëhet fjalë për një pjesëz e rruzave të bardha të gjakut (Leukocite). Pos limvociteve-B edhe limfocitet-T marrin pjesë në sistemin imunologjik.