Jump to content

Liqeni Lugano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamje e liqenit të Luganos

Liqeni i Luganos - gjindet në mes Liqenit Maxhore dhe atij të Komos, në kufirin në mes Italisë dhe Zvicrës. Ka një sipërfaqe prej 50 km², thellësi 288 m. Nëpërmjet lumit lumit Trezo rrjedh dhe derdhet në liqenin Maxhore. Shtrihet në gjer. gje. veriore prej 45° 58' 59" dhe gjat. gjeo. lindore 8° 58' 9", në një lartësi mbidetare prej 270 m.