Liqeni i Glloboçicës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Liqeni i Glloboçicës
Глобочичко Езеро
Глобочица (езеро).JPG
Liqeni i Glloboçicës
VendiMaqedonia e Veriut Maqedonia e Veriut
Koordinatat41°20′13″N 20°38′03″E / 41.336944°N 20.634167°E / 41.336944; 20.634167Coordinates: 41°20′13″N 20°38′03″E / 41.336944°N 20.634167°E / 41.336944; 20.634167

Liqeni i Glloboçicës (maqedonisht: Глобочичко Езеро/Globočičko Ezero) është një liqen artificial në pjesën perëndimore të Maqedonisë së Veriut. Rezervuari është pranë fshatit Glloboçicë, pas së cilës është quajtur, dhe ndodhet në veri të qytetit të Strugës në jugperëndim të Maqedonisë së Veriut. Liqeni artificial u krijua në vitin 1965 dhe zë një sipërfaqe prej 2.69 km. Diga thith ujin e zi që rrjedh nga liqeni i Ohrit në Strugë. Hidrocentrali ka një kapacitet total prej 42 megavat. Liqeni i Glloboçicës është një nga dy rezervuarët maqedonas të vendosur në Drin i Zi. Liqeni i Dibrës ndodhet disa kilometra poshtë qytetit të Dibrës.