Liqeni i Komanit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Pamja e liqenit (2016)

Liqeni i Komanit është një rezervuar në lumin DrinShqipërinë e veriut. Liqeni Koman është i rrethuar nga kodra të dendura të pyllëzuara, shpatet vertikale, gryka të thella dhe një luginë e ngushtë, e marrë plotësisht nga lumi. Përveç Drinit, ushqehen nga lumenjtë Shala dhe Valbona. Liqeni shtrihet në një sipërfaqe prej 34 km2 (13 sq mi), gjerësia e saj është 400 m (0.25 mi). Gryka e ngushtë, e cila është e rrethuar me mure vertikale të kanionit, është më shumë se 50 m (0.031 mi). Rezervuari u ndërtua midis viteve 1979 dhe 1988 pranë fshatit Koman me një lartësi prej 115 m (377 ft).