Lista e tempujve hindu në Pakistan

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dera e një tempulli hindu në Peshawar

Kjo është një listë e tempujve hindu në Pakistan, e renditur sipas njësisë administrative.

Kashmiri Pakistanez[redakto | përpunoni burim]

Rrenojat e Sharada Peethas

Balukistan[redakto | përpunoni burim]

  • Tempulli Shpellor Hinglaj Mata në Hinglaj, Hingol National Park
  • Tempulli Kalat Kali në Kalat, Pakistan

Territori i Islamabadit[redakto | përpunoni burim]

Mandiri i Saidpurit, Islamabad
  • Tempulli Saidpurit, Saidpur, Islamabad

Khyber Pakhtunkhwa[redakto | përpunoni burim]

Mandir hindu ne Peshawar
  • Kalibari Mandir, Peshawar
  • Goraknath Mandir, Gor Khatri Peshawar
  • Dargah Pir Ratan Nath Jee Hindu Mandir, Jhanda Bazaar Peshawar
  • Nandi Mandir - Peshawar
  • Balmiki (Valmiki) Mandir - Peshawar
  • Tempulli Araya, Nawanshehr area, Abbottabad (i rrënuar)
  • Tempulli i Shivas dhe Dusehra House (i vjetër) - Abbottabad (i rrënuar/gjysëm i shkatërruar)
  • Tempulli Krishnas (i vjetër) -- Abbottabad (i shkatërruar)
  • Kali Mandir - Dera Ismail Khan (i përdorur si hotel)
  • Tempulli Krishnas, Haripur (i shkatërruar)
  • Tempulli Shivas (i lashtë) - Mansehra, Chitti Gatti / Gandhian (në funksion)
  • Tempulli Shivas (tani një bibliotekë publike) -- Mansehra
  • Tempulli Bareri Mata/Durga, mbi kodrën Bareri --Mansehra (i shkatërruar)
  • Laxmi Narain Mandir - Mardan
  • Shiv Mandir - Nowshera, Khyber-Pakhtunkhwa

Punxhab[redakto | përpunoni burim]

Tempulli hindu Katas Raj, ne Pakistan
Tempulli Katas Raj, Panxhab
  • Tempulli diellor Aditya në Multan
  • Tempulli Jagannath, Sialkot
  • Tempulli Katasraj, fshati Katas - Chakwal
  • Krishna Mandir, Ravi Road, Lahore
  • Valmiki Mandir, Lahore
  • Tempulli Lava, në fortesën e Lahores
  • Tempulli Tilla Jogian
  • Tempulli Sri Narasimha - Multan
  • Tempulli diellor i Multanit, Suraj Kund, Multan
  • Tempulli Prahladpuri në Multan
  • Tempulli i Vjetër - Kakrali, qyteti i Guxhratit
  • Tempulli Malot
  • Tempulli Sakesar Amb Shareef

Sindh[redakto | përpunoni burim]

  • Swami Kirshan Gir Darbar (Kundan Gir Marri ) Jacobabad
  • Baba Kalyan Dass Mandir, Jacobabad
  • Sach Khand Dham, Jacobabad
  • Bhagwan Shiv Mandir, Peti Bazar, Jacobabad
  • Bhagwan Shiv Mandir, Ladies Market, Jacobabad
  • Lal Sain Mandir, Bhahan Bazar, Jacobabad
  • Nandro Mata waro Mandir, Chenchri Ghitti, Jacobabad
  • Tempulli Sadhu Bela, Sukkur
  • Samadha Ashram, Shikarpur, Sukkur
  • Shankaranand Bharti, Shikarpur, Sukkur
  • Khat Wari Darbar, Shikarpur, Sukkur
  • Wasan Shah Darbar, Rohri
  • Baba Garib Das Darbar, Gospur, Kandhkot
  • Jhulay Lal Mandir, Bagarji, Sukkur
  • GURU Nanik DASS Mandir, Shahdad Kot
  • Baba Khat Wala Shahib Mandir, Shahdadkot
  • Shiv Mandir, Shahdadkot
  • Baba Hiradaram Mandir, Shahdadkot
  • Bhagnari Shiv Mandir, Kakri Ground - Karachi
  • Darya Lal Sankat Mochan Mandir (i quajtur edhe Jhoolay Lal Mandir), Custom House - Karachi
  • Devi Mandir, Bombay Bazar - Karachi
  • Hanuman Mandir, Doli Khata - Karachi
  • Hanuman Mandir, Frere Road - Karachi
  • Hinglaj Mata Mandir, (i quajtur edhe Jagannath Akhra Mandir), Bhimpura - Karachi
  • Tempulli Kali Mata - Umerkot
  • Mandiri Shiv në Umerkot
  • Krishna Mandir - Umerkot
  • Manhar Mandir Kathwari Mandir, Rancho Line - Karachi
  • Mata Mandir, Doli Khata - Karachi
  • Malir Mandir, Shah Faisal Colony - Karachi
  • Narsingh Mahadev Mandir, Risala - Karachi
  • Panch Mukhi Hanuman Mandir, Soldier Bazar - Karachi
  • Pamwal Das Shiv Mandir, Baghdadi, Saddar - Karachi
  • Mari Mata Mandir Rattan Tallow, Akbar Road, Saddar, - Karachi
  • Shri Laxmi Narayan Mandir, Native Jetty - Karachi
  • Shri Ratneshwar Mahadev Mandir, Clifton - Karachi
  • Shri Swaminarayan Mandir, Karachi
  • Shri Varun Dev Mandir
  • Ramchandra Mandir, Saddar - Karachi
  • Ramswamy Mandir, Ramswamy - Karachi
  • Sheetala Mata Mandir, Bhimpura, Karachi
  • Shiv Mandir, Islamia College, Karachi
  • Shivaharkaray
  • Tempulli i Nagarparkarit
  • Tempulli Ramapir, Tando Allahyar
  • Tempulli Sadh Belos
  • Shri Devi Mata Mandir, distrikti Chelhar: Mithi Thar
  • Shri Murli Mandir, distrikti Chelhar: Mithi Thar
  • Shri Ramapi Mandir, dist. Chelhar: Mithi Thar
  • Shiv Mandir, dis. Chelhar: Mithi Thar
  • Kathwari Harijan MANHAR MANDIR
  • Shri Punch Mukhi Hanuman Mandir, Garden East - Karachi
  • Krishna Mandir Kantio Tharparkar
  • Shri Hanuman Mandir, JPMC Karachi
  • Tempulli Shri Mari Amman (Mata), JPMC F/Type Karachi
  • Shri Mari Maata Mandir, Korangi Karachi
  • Shri Murlidhar Mandir, Mithi Tharparker
  • Shri Krishna Mandar, Mithi, Tharparker
  • Shri Hanuman Mander, Mithi, Tharparkar
  • Shri Pir Pithoro Mander, Mithi, Tharparkar
  • Shri Ramapir Mander, Mithi, Tharparkar
  • Shantoshi Maa Mander, Mithi, Tharparkar
  • Shiv Parvati Mander, Mithi, Tharparkar
  • Lokesh Mander Mithi Tharparkar
  • Guri Mandir, Guri, TharParkar
  • Shri Hanuman Mandir - Karachi
  • Shri Shyam Dam Mandir
  • BGD Hall Sawami Narain Mander, Karachi (Baba Garib Das)

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]

 Commons: Tempuj hindu në Pakistan – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale