Liviu Lungu

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Liviu Lungu, ka lindur në Konstancë, më 15 prrill 1962. I jati i gjyshes nga ana e nënës, Andrei Vangjeli, tregëtar me origjinë nga Krina, e Gjirokastrës, mbërriti në Rumani, dhe u vendos në Konstanca (1905). Gjyshja e tij, Sevasta, lindur në 1903 në Shqipëri, ishte fëmija i dytë. U martua në Konstancë dhe pati dy vajza, njëra syresh ishte, Aretia, e ëma e shkrimtarit Liviu Lungu. Në fëmijërinë e tij kanë lënë gjurmë rrëfimet e gjyshes, legjendat me lëndë shqiptare.

Libra të botuar:

"Një i zbritur nga kali" 1996,

"Ndodhi..." 1999,

"Nikephoros Strede " 2000,

"Marele falanster" 2001,

"Lekë Bukurani. Dashi..." 2003,

"Rrethimi i Kalasë Licoar" 2003,

"Upailica Truputu" 2004,

"Fshehtësisht, nga dashuria" 2005.