Lizozomet

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lizozomet jane organele ne trajte qesesh te stergjatura, ne brendesi te se cilave ndodhen enzima dhe tharme. Enzimat dhe tharmet jane substanca kimike helmuese qe ne kete organele luajne rol ne copetimin dhe shperberjen e molekulave te medha qe hyjne ne qelize nga lende te ndryshme prodhuese e te prodhuara.