Louis-Nicolas Vauquelin

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Louis-Nicolas Vauquelin

Louis Nicolas Vauquelin lindi më 16 maj 1763 në Saint-André-d'Hébertot (Normandi) dhe vdiq më 14 nëntor 1829 në Saint-André-d'Hébertot), ishte kimist dhe farmacist francez. Zbuloj kromin edhe beriliumin.