Jump to content

Luljeta Dano

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Luljeta Dano shkrimtare shqiptare, koleksioniste dhe Drejtore e Qendrës Antropologjike “Xhubleta”.

  • Lodër e dashurisë : poezi - 1990
  • Sipas flokëve të plakave. Muzikë në makinë : poezi dhe tregime - 1994
  • Moti : poezi të shkruara 10-29 korrik 2000 - 2000
  • Xhindet në kodrën e Jakovit : tregime me gjasë romani - 2000
  • Zoti Do dhe zonja Re : poezi - 2000
  • Nusja e kthyer : poezi - 2000
  • Orët e shahut : letër me gjasë romani - 2000
  • Perëndesha Athina dhe simbole të tjera kozmogonike : simbolikë - 2007
  • Nëntë Trojat : poezi - 2007
  • Casa-Casino : roman - 2016