Jump to content

Lumi Essequibo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Lumenjtë dhe Malet e Guajanës

Essequibo është një lum që buron në kufjen Guajana-Brazil, aj kalon 1.010 km tokën e Guajanës pastaj derdhet në Atlantik.

Aj është lumi më i madh në vend. Përenjët e tij janë vetëm në perëndim :

 • Potaro
 • Siparuni
 • Burro-Burro
 • Rupununi
  • Rewa
   • Kwitaro
 • Kuyuwini
 • Kassikaityu