Jump to content

Lumi Keila

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Lumë në Estoni i cili kalon në veri të qytetit të Keilas, nga e merr dhe emrin. Është i gjatë 111,8 km dhe ka prurje mesatare prej 6,4 m³/sek. Lumi Keila ka ujvarën e tretë më të madhe në Estoni, ku uji bie nga një lartësi prej 6,1 m dhe ka një gjerësi prej 70 m.

Ujëvara e Lumit Keila, me një lartësi prej 6 m.