Mësimi verbal

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Studimi i të mësuarit verbal u fillua nga Ebbinghaus. Ky studim u përqëndrua në asosacionet e të mësuarit midis njësive fjalë dhe kohë;kohës që duhet për t'i harruar asosacionet.

Proçedurat bazë që përdoren në studimin e të mësuarit verbal dhe të kujtesës,janë: Të mësuarit serial, riprodhimi i lirë dhe të mësuarit me çifte me asociacion.

Të mësuarit në seri.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Riprodhimi i lirë.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Të mësuarit me çifte me asociacion.[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]